Low Idle When Cold - 01 YZ426


4 replies to this topic
  • tythew

Posted November 11, 2005 - 08:17 PM

#1

Anyone else have this happen? Seems like it has just been getting worse and worse. As it warms up the idle gets higher again. Any ideas?

  • 426_Texan

Posted November 11, 2005 - 08:33 PM

#2

If it's getting progressively worse, I'm guessing time to clean the carb?

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • kizzle426

Posted November 12, 2005 - 12:20 AM

#3

In my experience, the hotter the bike gets, the higher it idles. When it's fully warm after a few laps around the track or a mile or so around the trail, lower the idle and that's pretty much what you need to stick with. That's just how it plays out with me, and I have a VERY clean carb.

  • DaveJ

Posted November 12, 2005 - 12:31 PM

#4

In my experience, the hotter the bike gets, the higher it idles. When it's fully warm after a few laps around the track or a mile or so around the trail, lower the idle and that's pretty much what you need to stick with. That's just how it plays out with me, and I have a VERY clean carb.


Same here, on just about all of my bikes - CRs and YZs. I often have to reset the idle once or twice each ride.

It most likely means that the bike is a bit rich, when cold, but it does not mean that it needs to be leaned out.

  • Butta

Posted November 13, 2005 - 06:55 AM

#5

Hmmmm......I've never noticed my idle increasing through any ride, with any bike I've ever owned. I guess I need to pay more attention........

:applause:





Related Content

 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.