Question about running properly


6 replies to this topic
  • ThrakenH04

Posted November 05, 2005 - 04:52 PM

#1

Ok well i did a top-end on my bike alittle awhile ago and i notice now that its a pain in the ass to start it and restart it after its hot. 5-7 kicks normally, it used to be a 1-3 before hand. only things i changed from before the rebuild and after was i cut the backfire screen to get some more air flowing in. Plus i reshimmed to get the clearences alittle looser so i dont have to worry about them being out of spec,they were getting alittle close to out of spec. Anyone know what it is? If aftermarket stuff that would affect it matter, then I think the only thing that would change it is the Vortex Ignition and the JD jet kit plus the WB pipe, but i had the jet kit and the pipe on before the ignition. Anyone know whats going on?

  • 642MX

Posted November 05, 2005 - 06:25 PM

#2

Have you changed the spark plug? Maybe oil from coating the piston is trying to foul your plug.

  • ThrakenH04

Posted November 05, 2005 - 06:30 PM

#3

How is that possible?, i rode the bike like i normally would, i mean, the bike is hard to start period, but once its running, its a bat out of freakin hell lol, it never stops pulling(seriously, im not kidding) from bottom to redline.

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • 642MX

Posted November 05, 2005 - 07:37 PM

#4

How is that possible?, i rode the bike like i normally would, i mean, the bike is hard to start period, but once its running, its a bat out of freakin hell lol, it never stops pulling(seriously, im not kidding) from bottom to redline.




My 426 was hard to start after I rebuilt the top end, I replaced the plug after the first ride and it starts easily now. Thats all I know, maybe thats your problem, maybe its not. But for a few $'s its worth a try.

  • ThrakenH04

Posted November 06, 2005 - 07:11 AM

#5

Hmm it seems to start decently when i choke it, but even then its a 3-5kick deal. I dont notice any unusual backfiring so i dont think its too lean, I dont get it. Also I had my kickswitch disconnected, that wouldnt make a difference right?

  • Satch0922

Posted November 06, 2005 - 08:34 AM

#6

what exactly is a "kickswitch" ? :banghead:

  • Matt96xr6

Posted November 06, 2005 - 08:49 AM

#7

start with the simple things. Change the plug.

Why would you remove the screen from the filter cage? Personally I think you will have more issues on jetting than the benefits. You are on a 450 man, you can honestly say you can use all the power of the stock bike to its potential? Only a few can say that and their numbers are 4, 14, 22

I would go buy another screen personally.





Related Content

Forums
Photo

James Stewart back on a YZ450F by YamaLink


Dirt Bike   Special Interest Forums   Pro Racing
  • Hot  47 replies
Forums
Photo

Megabomb Fitment by 288yz450


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • 1 reply
Forums
Photo

First Hare scramble tips by dhend8


Dirt Bike   General Dirt Bike Forums   General Dirt Bike Discussion
  • Hot  33 replies
Forums
Photo

yz250x vs 450 4t comparisons (preferably desert riding) needed by JakeNorthrupYZ450F


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   Yamaha 2-Stroke
  • 9 replies
Forums
Photo

2016 YZ450 by CaptainKnobby


Dirt Bike   Dirt Bike Technical Forums   Suspension
  • Hot  59 replies
 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.