smoke?


18 replies to this topic
  • wr450fyamaha

Posted September 13, 2005 - 05:43 PM

#1

ok, heres the deal.
i never had a smokey exhaust before........i repacked it and it smokes a little.....i have it wide open, then drop it to about 3000 rpm then rev it up and it shoots out a big cloud of smoke........ive got like 300 miles on since new packing......any one know what causes it? yoshimura exhaust system

  • justicedone

Posted September 13, 2005 - 06:03 PM

#2

Yoshis suck...

ha ha, sorry cant help

just spamming

  • miguelitro

Posted September 13, 2005 - 07:00 PM

#3

I dont know cuz i dont smoke...
oh no! now i'm just like you:p
:banghead:

  • cholwerk

Posted September 13, 2005 - 09:26 PM

#4

Exausts don't cause smoke. Jetting or oil are the best bets. Any other changes when you repacked the exh? Valve work maybe?

  • irondude

Posted September 13, 2005 - 09:46 PM

#5

you are running rich?
you put in an oily airfilter?
you need to adjust the valves?
you have blowby?
bad gas?
lots of reasons for smoke. its not related to you re-packing...most likely...i guess some weird thing like there is a bad batch of batting but i dont think its the new fiberglass..

  • don87xr600

Posted September 13, 2005 - 09:53 PM

#6

I'd take it to your shop and ask them if they thought it was time for a new powerband.

  • miguelitro

Posted September 14, 2005 - 07:57 AM

#7

or blinker fluid,
or muffler bearing,
or the street legal piston return spring mandated in the USA.
Have you done the external combustion mod? I've heard it can cause excess smoke...

  • irondude

Posted September 14, 2005 - 08:01 AM

#8

hamster needs a bath?

  • PowerCell

Posted September 14, 2005 - 10:25 AM

#9

You'll need a Left-Handed Smoke-Shifter to clear things up... :banghead:

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • miguelitro

Posted September 14, 2005 - 11:07 AM

#10

You'll need a Left-Handed Smoke-Shifter to clear things up... :banghead:


I thought that those only worked on Euro bikes with full fairings...
but...
i could be wrong

  • LVThumper

Posted September 14, 2005 - 08:14 PM

#11

Your Pfetzer valve might be stuck, or you may need to recharge the flux capacitor? :banghead:

  • Mark_Bear

Posted September 14, 2005 - 10:06 PM

#12

Did you oil the muffler packing instead of the air filter? it's a common problem.

  • XR-Cyclone

Posted September 02, 2009 - 03:48 PM

#13

Did you put oil in the wrong tank?

Are you sure the smoke isn't from your spandex pants getting too close to the muffler?

  • cb60130

Posted September 03, 2009 - 01:06 AM

#14

Did you put oil in the wrong tank?

Are you sure the smoke isn't from your spandex pants getting too close to the muffler?



Now that I just spit beer out of my nose.... that was funny!!!!:ride:

  • n00bwr400f

Posted September 03, 2009 - 01:10 AM

#15

bad rings

  • HeadTrauma

Posted September 03, 2009 - 10:41 AM

#16

Posted Image

  • Old Dog

Posted September 03, 2009 - 11:12 AM

#17

Posted Image



I'd say he used the Search feature. :ride:

  • n00bwr400f

Posted September 03, 2009 - 12:27 PM

#18

yep i just realized this is ancient. fail on my part

  • HeadTrauma

Posted September 03, 2009 - 06:28 PM

#19

I'd say he used the Search feature. :ride:


True. Additionally, I think it's because someone resurrected their own ancient thread involving an argument about "gay" 650L exhaust with wr450fyamaha, who hasn't even posted on TT since Feb '08.





Related Content

 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.