rad on my 450?


4 replies to this topic
  • cheekz

Posted July 29, 2005 - 03:54 AM

#1

i started it up this morrning left i worm up for bout 7 mins and wen i went 2 get it there was steam coming from the rad but not like a kettle, i cut it out and checked the water and it was fine checked both rads and no problem i even checked just now wen i got bk and it if fine. do they do that? :applause:

  • Flash319

Posted July 29, 2005 - 04:01 AM

#2

sitting to long. The water gets hot in about 2 min just idling.

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • cheekz

Posted July 29, 2005 - 06:58 AM

#3

:applause:

  • RADRick

Posted July 29, 2005 - 09:19 AM

#4

i started it up this morrning left i worm up for bout 7 mins and wen i went 2 get it there was steam coming from the rad but not like a kettle, i cut it out and checked the water and it was fine checked both rads and no problem i even checked just now wen i got bk and it if fine. do they do that? :applause:

Sounds like either water condensation from storage or left over from the last washing was in the fins. I usually run my engine after washing so the heat can get any moisture out of areas I don't want it to be. This is very important with aluminum because many of the minerals and chemicals in tap water can cause corrosion. That's why you should never top off a radiator with the garden hose.

  • ride yzf all the way

Posted July 29, 2005 - 06:26 PM

#5

yeah taht normal





Related Content

 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.