WR450 auto-decomp. cam in a '99 WR400


8 replies to this topic
  • TallBoysWRF

Posted August 06, 2004 - 07:29 AM

#1

Has any one put a 450 cam in a 99 WR400? Is it possible. I've know it's possible in a 426 but what about the 400? I guess the 450 cam also boosts low end power. Are there any cons to doing this? Where is the cheapest place to get a 450 auto-decomp. cam?

Tim :thumbsup:

  • Hotdog

Posted August 06, 2004 - 08:43 PM

#2

Hi,

I've got mine on order from www.GenerationMX.com, it hasent't arrived yet (I live in Austrailia and things don't get here quick). It was US$ 89.95. Seemed reasonable to me?

From what I have read on this forum it seems that the cam will go into your model but search back through the posts and you'll find heaps on this subject. All good from what I've seen.

The main reason I am interested in it is so I can ditch the starting ritual, I've got an 02 426 and it already has more power then I can use. It would be nice to have a bit more bottom end though, even if I had to sacrific some top.

  • wr_tree

Posted August 07, 2004 - 03:02 PM

#3

How much easier will this make your bike to start. I have a new 01 426 and starting it is a B. Spent over 2 hours today and never did get it going. as you can guess, I am pretty PO'd right now.

  • Hotdog

Posted August 07, 2004 - 07:41 PM

#4

There is something drastically wrong if it is that hard to start. Have a look through the attached thread, it has some good tips on starting the WR's.
http://www.thumperta...rue#Post1267821

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • TallBoysWRF

Posted August 08, 2004 - 04:09 PM

#5

Well, thanks for the info but it does me no good. What I am looking for is if any one has put a 450 cam in an older 400? I know they work in the 426's but I have not seen much on the 400's.

  • rush66

Posted August 08, 2004 - 04:22 PM

#6

i've got a 450 cam in my 400 works just fine got lots of time one it no probs yet best mod you can do for the yz/wr 400/426

  • TallBoysWRF

Posted August 09, 2004 - 05:08 AM

#7

i've got a 450 cam in my 400 works just fine got lots of time one it no probs yet best mod you can do for the yz/wr 400/426


Cool. I was thinking though, are the YZ and WR 450 cams the same or different? I don't know enough about the 450's or I wouldn't ask. Thanks :thumbsup:

  • simon@vic

Posted August 09, 2004 - 05:44 AM

#8

the yz and wr cams have different decomp pin locations.

  • TallBoysWRF

Posted August 09, 2004 - 06:00 AM

#9

the yz and wr cams have different decomp pin locations.


does that effect how the cam opperates while the engine is running?




 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.