Modifying a YZ stator to work on WR (2002)


No replies to this topic
  • Rick_Kienle

Posted July 12, 2004 - 08:09 AM

#1

I am trying to put a YZ250F flywheel/stator on my WR250F. Mechanically the parts bolt up fine. The connectors have the same number and colors of wires. However, I get no spark.

It appears that there are different grounding patterns for hte charge coils in the WRF CDI. Does anyone know how I can modify the wiring on the stator to get it to work with the WRF CDI?

Here's what I know:

Pickup coil: Red (+) and white (-) wires (same on YZF)
Charging coil 1: brown (+) and green (-) wires (same on YZF)
Charging coil 2: Pink (+) and green (-) wires, on WRF
Charging coil 2: Pink (+) and black (-) wires, on YZF

There is an additional yellow wire in a separate connector on the WRF for the lights that is combined with the black (-) wire. I have been running with this connector unplugged and the voltage regulator removed for years as I do not use lights.

I was thinking that on the WRF they use the black wire and the yellow wire for the lights. That's why they use the green wire as a common ground for both charge coils. So I thought I had it made. On the YZF stator harness, I spliced the black and green wires to provide a common ground the green wire coupler from the CDI. Well it didn't work. Still no spark.

I am thinking that maybe I need to take the black wire from the harness and ground to frame?

Anyone have any ideas?

Thanks.




 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.