426 won't start


7 replies to this topic
  • esbotto

Posted May 24, 2004 - 01:30 PM

#1

It ran fine last time I rode it about two months ago. Now it won't start. I put a fresh plug in it. It's getting fuel and spark. Is there anything else I can check?

  • bushy

Posted May 24, 2004 - 01:40 PM

#2

Mouse house in the airboot?

  • Satch0922

Posted May 24, 2004 - 01:45 PM

#3

Did you put a BRAND NEW plug?

  • Bob_o

Posted May 24, 2004 - 01:45 PM

#4

I had a similar problem last year and tracked it back to changing the air filter and a little bit of dirt got in the air jets on the back of the carb. Mine would still run, but ran like crap and was hard to start. Also try all types of starting "rituals". Choke, no choke. Pull the hot start. and lastly give it a quick twist of the throttle as a last resort. Once you get it running DO THE CAM MOD. It was an absolute night and day difference in my bike's starting ease!

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • sirthumpalot

Posted May 24, 2004 - 02:34 PM

#5

You have fuel and spark but it won't start? Hmmm.... 2 ideas. 1) Clean the carb. Shoot cleaner through every hole, followed by compressed air. Will it start? If not, get a can of starting fluid. Remove the seat and filter and shoot a good shot down the air boot, PUT THE SEAT BACK ON (to protect your backside) and try to start it. It should fire.

  • Dan_Lorenze

Posted May 25, 2004 - 05:33 AM

#6

You have fuel and spark but it won't start? Hmmm.... 2 ideas. 1) Clean the carb. Shoot cleaner through every hole, followed by compressed air. Will it start? If not, get a can of starting fluid. Remove the seat and filter and shoot a good shot down the air boot, PUT THE SEAT BACK ON (to protect your backside) and try to start it. It should fire.





Great advice....... :thumbsup:

  • DrThumper

Posted May 25, 2004 - 07:13 AM

#7

Mouse house in the airboot?

Hahahaha...I didn't ride my 125 for a season, took off the airbox lid to clean the filter and 4-5 little mousies ran off and scurried away...leaving a big bunch of grass, etc behind! Bushy ain't lyin'! Mice love airboxes! :awww:

Sorry, probably didn't help your problem. But it was funny! :thumbsup:

  • 426F

Posted May 25, 2004 - 01:55 PM

#8

Mouse house in the airboot?

Hahahaha...I didn't ride my 125 for a season, took off the airbox lid to clean the filter and 4-5 little mousies ran off and scurried away...leaving a big bunch of grass, etc behind! Bushy ain't lyin'! Mice love airboxes! :thumbsup:

Sorry, probably didn't help your problem. But it was funny! :awww:


Same thing happend to my snowmobile last winter but I didn't check it and a nut got stuck under the throttle slide and held my throttle open halfway. Thank God for the TORS.





Related Content

Forums
Photo

2016 YZ450 by CaptainKnobby


Dirt Bike   Dirt Bike Technical Forums   Suspension
  • Hot  59 replies
Forums
Photo

Should I buy this bike? help....... by Numsa Hul


Dirt Bike   General Dirt Bike Forums   What bike should I buy?
  • * * * * *
  • 10 replies
Forums
Photo

Chubby dad, looking at bikes , First trip to the orange/black forum ! by Slow_ride


Dirt Bike   Make / Model Specific   KTM   250-530 EXC/MXC/SXC/XC-W/XCR-W (4-Strokes)
  • Hot  28 replies
Wiki
WR Camshaft Swap Info - last post by jamesm113

WR Camshaft Swap Info


Articles
  • 0 replies
Forums
Photo

Megabomb Fitment by 288yz450


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • 1 reply
 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.