09 yz450f wont start after rebuild



4 replies to this topic
  • Jnewhard92

Posted August 21, 2016 - 04:15 PM

#1

hey guys i just had my 09 yz450f motor rebuilt. You can kick it for awhile and it wont start and then theres time where it will start. I can pop start it no problem or have my girlfriend pull me with her quad and it will start. Once its started it runs good but will stall out when idling for alittle. wont even start when its warm kicking it. Any ideas?



  • mlatour

Posted August 21, 2016 - 04:17 PM

#2

Wrong cam timing is a usual culprit.


Edited by mlatour, August 21, 2016 - 04:17 PM.


Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • stevethe

Posted August 21, 2016 - 04:52 PM

#3

Clean out the carburetor jets. Replace the pilot jet.

  • billygildark5007

Posted August 21, 2016 - 06:41 PM

#4

+1 on cam timing and pilot circuit, but be sure on your valve specs too...

Edited by billygildark5007, August 21, 2016 - 06:42 PM.


  • girtbike

Posted August 22, 2016 - 05:05 AM

#5

Mine did that right after I rebuilt it. I had the valves a little on the tight side. I reshimed them and it started on the first kick.







Related Content

 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.