99 YZ400 wont shift


No replies to this topic
  • Desmodus

Posted June 15, 2016 - 09:46 AM

#1

I replaced the clutch cable on my YZ and I think I broke something. Or somethings. While replacing the cable I noticed the torsion spring on the push rod was kind of bent up so I took the clutch cover off, loosened the clutch springs and pulled the rod to replace the spring. Now when I put everything back together, it seems I'm not getting enough travel on the push rod. Or its not engaging soon enough, maybe?

 

Either way, it died when I shifted N->1st, and I can't get it to shift out of 1st. The clutch springs are all in spec (1.72") and torqued down. What should I be looking at to get a better/earlier engagement? Or could I have messed something up when removing the push rod?

 

Any help is appreciated!







Related Content

Forums
Photo

Is it worth it? (Cam and High compression piston) by macgi77


Dirt Bike   Make / Model Specific   Honda   CRF 150/230 F/L
  • Hot  36 replies
Forums
Photo

James Stewart back on a YZ450F by YamaLink


Dirt Bike   Special Interest Forums   Pro Racing
  • Hot  47 replies
Forums
Photo

YZ450FX OR YZ450F by MESSMAKER


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • Hot  30 replies
Forums
Photo

2016 YZ450 by CaptainKnobby


Dirt Bike   Dirt Bike Technical Forums   Suspension
  • Hot  59 replies
Wiki
WR Camshaft Swap Info - last post by jamesm113

WR Camshaft Swap Info


Articles
  • 0 replies
 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.