Strange clutch sounds under acceleration YZ 426

No replies to this topic
  • G-BRO

Posted July 09, 2015 - 04:23 PM


My 01 YZ 426 has been making strange clutch noises lately. It has a Z Start Pro Rekluse clutch installed to all of the recommended engagement settings.

When accelerating from a dead stop in first gear (without using the hand clutch lever) the clutch makes almost a deep groaning sound as engages if you accelerate moderate/hard. If you use the clutch lever in a traditional fashion or accelerate slowly the sound does not happen.

anybody heard of this? I'll be calling the rekluse guys tomorrow, but I wanted to see what others had experienced.

Related Content


yz400f throttle bog by yz400fmaniac

Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • * * * * *
  • Hot  28 replies

100 hrs on 2014 yz450f, shim valves or replace them? by ttr230rider6

Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • Hot  79 replies

Need help by Goforaride

Dirt Bike   Dirt Bike Technical Forums   Suspension
  • Hot  68 replies

yz250x vs 450 4t comparisons (preferably desert riding) needed by JakeNorthrupYZ450F

Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   Yamaha 2-Stroke
  • 9 replies

Snake pit oct 30th by The Anvil

Dirt Bike   Dirt Bike Regional Discussion   California
  • Hot  106 replies

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.