Cdi issues


2 replies to this topic
  • 2_strokin

Posted February 13, 2015 - 06:35 AM

#1

I have an 08' yz 450. The bike would only run when cold and die when hot and would not start up until it cooled off. Then it got to where it had no spark period. So I bought a "good used" cdi box off ebay for $65 the bike now has a spark but dies when it gets hot again. Any suggestions before I dump $300 on a new OEM cdi?

Coil and stator is good hot and cold checked with multi meter
Carb is cleaned
New plug

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • grayracer513

Posted February 13, 2015 - 10:18 AM

#2

That's kind of a classic set of symptoms for a bad stator, actually.  I suggest testing it while it's hot and refusing to start. 



  • 2_strokin

Posted February 13, 2015 - 10:19 AM

#3

I've test the stator hot and cold





Related Content

Forums
Photo

2016 YZ450 by CaptainKnobby


Dirt Bike   Dirt Bike Technical Forums   Suspension
  • Hot  59 replies
Forums
Photo

Megabomb Fitment by 288yz450


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • 1 reply
Wiki
WR Camshaft Swap Info - last post by jamesm113

WR Camshaft Swap Info


Articles
  • 0 replies
Forums
Photo

BIGBORE FOR YZ450F 2006? by Taattie94


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • 5 replies
Forums
Photo

05 yz450f not fast enough by RedeyeYZ


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • Hot  38 replies
 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.