WR400 back from the dead


32 replies to this topic
  • qweasy

Posted January 08, 2015 - 02:04 PM

#1

As title states... was used as a parts bike, so this could be a big project.

Attached Thumbnails

  • 1420754421970.jpg
  • 1420754490362.jpg
  • 1420754540048.jpg
  • 1420754587184.jpg
  • 1420754629637.jpg


  • underground-mpyre

Posted January 08, 2015 - 02:25 PM

#2

I am hoping you paid nothing for this monumental project. I have built many vintage bikes from completely nothing and spent thousands just to get them road worthy running safely. Less is more for you, I am hoping you got a great deal.



  • qweasy

Posted January 08, 2015 - 02:28 PM

#3

I am hoping you paid nothing for this monumental project. I have built many vintage bikes from completely nothing and spent thousands just to get them road worthy running safely. Less is more for you, I am hoping you got a great deal.

It was free. I got it together with a yz250f. I have long sold the 250f and made a decent amount of money on that. This wr has been taking up space in my shop and i need something to do. :)

  • YZX

Posted January 08, 2015 - 02:49 PM

#4

Man this will be a killer build

  • underground-mpyre

Posted January 08, 2015 - 03:14 PM

#5

Keep us updated with pics on the build.



  • qweasy

Posted January 08, 2015 - 05:12 PM

#6

Got the head back on and got it timed. The engine was locked up i found out it was just the counterbalance shaft. The nut had come loose and jammed everything up. No damage luckily

Attached Thumbnails

  • 1420765670696.jpg
  • 1420765735021.jpg
  • 1420765784767.jpg


  • qweasy

Posted January 08, 2015 - 05:18 PM

#7

Hopefully ebay will help me out with missing parts. Need kick starter, left fork leg, grips, throttle tube, front brake master cylinder and brake line, clutch cable, compression release lever, entire exhaust...

  • underground-mpyre

Posted January 09, 2015 - 06:44 AM

#8

I can help you out with the compression release lever here in a couple weeks. I am doing the auto-decomp hotcam and won't ever be needing it again for my 426f(thankfully). It is yours when I get it off, if it isn't compatable to my 450f carb hotstart cable I am also installing at the same time.



  • Qweasy3

Posted January 09, 2015 - 11:15 PM

#9

I had to make a new account because tt wouldnt let me sign in for some reason. But heres an update. I have a roller!

Attached Thumbnails

  • 1420874037502.jpg
  • 1420874051218.jpg
  • 1420874060945.jpg
  • 1420874071063.jpg
  • 1420874081949.jpg
  • 1420874093714.jpg
  • 1420874103739.jpg
  • 1420874114784.jpg


  • YZX

Posted January 10, 2015 - 08:46 AM

#10

I had to make a new account because tt wouldnt let me sign in for some reason. But heres an update. I have a roller!

looks good, btw yku need to use your email address to sign in now

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • Qweasy3

Posted January 10, 2015 - 12:15 PM

#11

looks good, btw yku need to use your email address to sign in now

ok ill try that.
More pics:

Attached Thumbnails

  • 1420920895710.jpg
  • 1420920904765.jpg
  • 1420920914816.jpg


  • Qweasy3

Posted January 10, 2015 - 02:00 PM

#12

ITS ALIVE!!!!!!!!
She runs. Now just need to get the rest of it put together. So many bolts missing

Attached Thumbnails

  • 1420927136318.jpg


  • Qweasy3

Posted January 13, 2015 - 06:51 AM

#13

Quick update. Got it to actually stay running for a decent amout of time, let it warm up a little put a a few plastics on it. Waiting on the exhaust, airbox, clutch perch and lever and cable, grips, front brakes, gas tank petcock, rear brake master cylinder rebuild kit, bolt kit, oil and air filters.


I need suggestions on a headlight. I dont have the fairing or anything. OEM looks fairly pricy compared to universal ebay kits...

  • Qweasy3

Posted January 13, 2015 - 06:55 AM

#14

Pics:

Sorry cant help but show off the yz too!

Attached Thumbnails

  • 1421160802560.jpg
  • 1421160813908.jpg
  • 1421160827969.jpg
  • 1421160839998.jpg
  • 1421160889997.jpg


  • YZX

Posted January 14, 2015 - 10:09 AM

#15

Lookin

  • Qweasy3

Posted January 14, 2015 - 01:44 PM

#16

Got the header pipe and the airbox today. Should have more parts tomorrow but ill be working most of the day :(

Attached Thumbnails

  • 1421271823071.jpg


  • Qweasy3

Posted January 18, 2015 - 09:40 PM

#17

Check out my gas tank! It doesnt last very long lol but the bike seems to run pretty good but i cant get it to idle. Ive played with the fuel screw some and its currently at 3 turns out. Its got a 45 pilot jet and i have the idle turned all the way up. It wont idle cold at all. With the bike warmed up it will idle really high and when i start turning the idle screw down it will suddenly drop to a very low idle and almost immediately die. I had the fuel screw backed that far out because i thought it was lean due to the "hanging idle" but because theres no decel popping and the header does not glow red even in the dark, maybe its just way too rich??

My 2 stroke is not hard to jet correctly but this wr has way too many jets...

Ps. Im running stock airbox with no lid, yz400 header with stock wr400 pipe, valves in spec.

Attached Thumbnails

  • 1421645197187.jpg


  • Qweasy3

Posted January 22, 2015 - 12:31 PM

#18

Been busy but i have done a little. AP mods, got a new fuel tank petcock, emig grip because my throttle tube was broken, still in the mail is the R&D remote fuel screw, front forks, entire front brake setup, couple new pilot jets.

Attached Thumbnails

  • 1421956091372.jpg
  • 1421956103734.jpg
  • 1421956150963.jpg


  • Thommo_400f

Posted January 22, 2015 - 06:24 PM

#19

Bike wont run long from that bottle...will create a vacuum as fuel level drops (unless you poke a hole in it).



  • Qweasy3

Posted January 22, 2015 - 07:15 PM

#20

Bike wont run long from that bottle...will create a vacuum as fuel level drops (unless you poke a hole in it).

Lol yeah i had a hole punched in the top of it but i already got rid of that.
Bike will not idle at all. I have played with the fuel screw with no change. Have idle turned all the way up. The AP mod cleared up the bog i had. Does the gray wire mod apply to the 98-99 wr400?




 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.