loss of compression, loud pop


1 reply to this topic
  • yz45life

Posted January 05, 2015 - 07:30 PM

#1

So I recently replace some oil seals and the impeller on my water pump. When I put the crank case back on I tried to start it, and it really dosen't want to start. I will kick it 10 or 15 times with nothing, then on the next kick I lose all compression and the loudest pop comes out of the exhaust. Anyway any help or advise would be very appreciated.



Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • grayracer513

Posted January 06, 2015 - 07:27 AM

#2

If the bike sat around for a couple of months waiting on repairs, the pilot jet could be clogged.  Also check the spark plug (try a new one).  If you still have trouble check the cam timing.







Related Content

Forums
Photo

Megabomb Fitment by 288yz450


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • 1 reply
Forums
Photo

Is it worth it? (Cam and High compression piston) by macgi77


Dirt Bike   Make / Model Specific   Honda   CRF 150/230 F/L
  • Hot  36 replies
Forums
Photo

YZ450F 03 Sparks driving me crazy by SirAttard


Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • 5 replies
Reviews

Yamaha YZ450F 2017 by Chris.GVS


Yamaha YZ450F 2017
  • - - - - -
  • 0 reviews
Forums
Photo

Snake pit oct 30th by The Anvil


Dirt Bike   Dirt Bike Regional Discussion   California
  • Hot  293 replies
 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.