Brand new 2013 yamaha wr450f wont stay running


14 replies to this topic
  • digger0341

Posted April 07, 2014 - 06:17 PM

#1

90 miles on it. Will start and run fine for about 20 sec and then bog down and die. Won't start again unless sets for 5 min. Checked all the obvious spark, vent, gas ect. Wtf

  • bioslayer1

Posted April 07, 2014 - 06:23 PM

#2

When you snap the throttle does it bog down ? If so its a cab problem and you may need to clean the jets

  • bioslayer1

Posted April 07, 2014 - 06:28 PM

#3

If it is fuel injected hookup the wr450f power tuner

  • digger0341

Posted April 07, 2014 - 07:44 PM

#4

Ya its fuel injected. I don't have a tuner.

  • digger0341

Posted April 07, 2014 - 07:45 PM

#5

I'm very familiar with carbs but not injection

  • mikenash

Posted April 07, 2014 - 07:57 PM

#6

From what I hear the bike won't run really well with the stock ecu you need to put the GYTR competition ecu and a pipe and tune it. As the bikes come though very lean. 



  • guru

Posted April 07, 2014 - 09:12 PM

#7

From what I hear the bike won't run really well with the stock ecu you need to put the GYTR competition ecu and a pipe and tune it. As the bikes come though very lean. 

So true, but it should run.  I'd pull the tank and check for a pinched / bad fuel line connection.  Others mention the tip over sensor.  Such a new bike, you could call the dealer.  Any crashes, mods, over-heating that you have not mentioned?

 

I heart my 2013.



Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • Silent Echo

Posted April 07, 2014 - 09:29 PM

#8

I have said this before somewhere, but most Japanese bikes get shipped to California, where they purposely jet the bikes super lean to meet California's retarded emissions, sound thing... Usually at higher elevations than Cali they run better, however; your bike should still run.... Geez, that sucks. One reason I'm not a huge fan of fuel injection.

  • vlxjim

Posted April 08, 2014 - 02:19 AM

#9

Check your idle it should be 2000 RPMs. But it does sound like the lean angle sensor.



  • 080

Posted April 08, 2014 - 06:01 AM

#10

Check your idle it should be 2000 RPMs. But it does sound like the lean angle sensor.


+1
Have the dealer you bought it from check this 1st. Manual says 30 seconds then the tip over censor shuts the bike off. Either way it sounds like a fuel issue.

  • digger0341

Posted April 08, 2014 - 06:04 AM

#11

Lol. Drained tank and put new gas in this morning runs fine. Must of had bad gas. Thanks to all

  • vlxjim

Posted April 09, 2014 - 07:51 AM

#12

I don't think thats it. Why would you need to let the bike sit for a few minutes if it was bad gas?



  • smally

Posted April 19, 2014 - 03:45 PM

#13

I've had the same problem with my 2012 wr ... Only concern is you haven't solved the problem . Wouldn't line to see it let you down in remote bush

  • Krannie McKranface

Posted April 19, 2014 - 06:58 PM

#14

I believe that bad gas that has gone into 'phase separation, will run fine till the bike vibrates and mixes the gas.

It will separate back after a while.



  • smally

Posted April 21, 2014 - 12:07 AM

#15

Phase separation is only if your using ethanol fuel correct ?




 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.