Change my jetting?



1 reply to this topic
  • Dave_B

Posted April 29, 2001 - 04:50 PM

#1

Having some minor problems starting my 00WR400, airbox removed, no throttle stop in Canadian model, all stock, ride southern Ontario( altitude?) The bike won't start with cold start on, after 3-4 kicks sputters a bit, 3-4 more kicks of sputtering and dying, then about the 10th kick starts too idle roughly, let it warm for 3-4 minutes and all is great. Also if I stall it when it's hot, starts 1st kick without hot start button. When decelerating from high rpm without brakes will occassionaly pop or backfire. Other than that feels strong throughout. Any suggestions on better starting? Very much appreciated, thank you.

------------------
00 WR400
00 XR 50
99 KTM 50SX Pro Senior

[This message has been edited by Dave B (edited 04-29-2001).]

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • John_in_Long_Beach

Posted April 29, 2001 - 07:06 PM

#2

without knowing all of your other settings. I would say that your idle screw is too lean. Screw this out until the backfiring stops and/or go with a 45 or 48 pilot jet. The larger the pilot the less the number of turns you will need for the pilot screw.




 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.