wr400 shuts off when turning to the right


4 replies to this topic
  • nproud

Posted May 15, 2013 - 02:54 PM

#1

well i just bought this wr400 a couple weeks ago, its a 2000 and the previous owner had the motor rebuilt 3 years ago from the cranks up, broke his shoulder on the bike and stopped riding it and sold it, it has roughly 700 kms, anyway back to my problem, i test drove the bike before buying, and didnt have anyproblem then, but i could have turned left the whole time, so yesterday i took it for a rip with my buddy and it keeps dieing on me when i turn right! suuper annoying and probably unsafe we head back and at one point i was coasting and then went to give it a shot and pop the clutch and she bogged, i read a thread about a bogging issue, just wondering that that would be what its talking about and whats causing it to shut itself off. i was thinking that it was having something to do with my throttle cable tension? has anyone ever had this problem?

  • Krannie McKranface

Posted May 15, 2013 - 05:55 PM

#2

Wiring problem
Check the harness behind the number plate.

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • 080

Posted May 16, 2013 - 06:05 AM

#3

well i just bought this wr400 a couple weeks ago, its a 2000 and the previous owner had the motor rebuilt 3 years ago from the cranks up, broke his shoulder on the bike and stopped riding it and sold it, it has roughly 700 kms, anyway back to my problem, i test drove the bike before buying, and didnt have anyproblem then, but i could have turned left the whole time, so yesterday i took it for a rip with my buddy and it keeps dieing on me when i turn right! suuper annoying and probably unsafe we head back and at one point i was coasting and then went to give it a shot and pop the clutch and she bogged, i read a thread about a bogging issue, just wondering that that would be what its talking about and whats causing it to shut itself off. i was thinking that it was having something to do with my throttle cable tension? has anyone ever had this problem?


Check that your decompression cable at your handle bar isn't to tight. when your turning its probably pulling it open causing it to stall.

  • nproud

Posted May 16, 2013 - 02:00 PM

#4

thanks for the advice im gonna go check it out right now.

  • nproud

Posted May 16, 2013 - 04:56 PM

#5

i check the free play it seemed ok, but i loosened it up anyway and stull wasnt doing anything, so i loosened the clamp and tilted it forward more to give the entire cable slack and that did the trick, when looking for free play measurements in my manual it says boldy underneath to test the adjustments as if its to tight it causes it to shut off, so thanks for your knowledge, now i need ot fix the bog




 
x

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.