426F Clutch? Problems

1 reply to this topic
  • Panky

Posted November 03, 2001 - 12:20 PM


I have a 2001 YZ-426F with about a hundred hours on it since new. The clutch seems to slip when I load the engine in 4th gear, however I don't experience the slipping when the engine is loaded the same way in the other gears. Any suggestions as to the cause of this condition? Thanks in advance for your help.

[ November 03, 2001: Message edited by: Panky ]

Visit the ThumperTalk Store for the lowest prices on motorcycle / ATV parts and accessories - Guaranteed
  • MikeOK

Posted November 03, 2001 - 02:20 PM


Check the tolerances on you pressure plates, sounds like they may be wearing a little thin. Easy fix, you can get a set for under $100...

Related Content


Michigan Motocross Tires by 288yz450

Dirt Bike   Dirt Bike Regional Discussion   North
  • 1 reply

Help with 2000 yz426 by weekend woods racer

Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • Hot  36 replies

YZ450F 03 Sparks driving me crazy by SirAttard

Dirt Bike   Make / Model Specific   Yamaha   YZ 400/426/450
  • 5 replies

2016 YZ450 by CaptainKnobby

Dirt Bike   Dirt Bike Technical Forums   Suspension
  • Hot  59 replies

Thinking about Yamaha 250... by Arctic Pride

Dirt Bike   Special Interest Forums   Pro Racing
  • Hot  491 replies

Join Our Community!

Even if you don't want to post, registered members get access to tools that make finding & following the good stuff easier.

If you enjoyed reading about "" here in the ThumperTalk archive, you'll LOVE our community. Come join ThumperTalk today!

The views and opinions expressed on this page are strictly those of the author, and have not been reviewed or approved by ThumperTalk.